Hogyan találd meg

Ha tudnád, hogy mit keresel könnyebb dolgod lenne...

Friss topikok

Jó kis cím, nem? Most arra gondolsz, hogy csak azért írtam ezt, mert azt szerettem volna elérni, hogy belépj és megtudd hogy valójában ez csak egy vicc volt. A vicc viszont az, ahogy belekerülsz a csapdába, észre sem veszed, azt hiszed szerelmes vagy, wooooow megtaláltam az igazit. És figyeled mikor mit csinál, mikor megy templomba, vagy az iskolába amikor megérkezik, belép az osztályterembe és fuuuuu, Ő az. Egyszerűen nem lehet más cél ebben az univerzumban, ha ilyen szépség létezik, aaaaah csak szóljon hozzám…. És hozzád szól, nem is szól csak rád mosolyog és úgy érzed mindent odaadnál csak és… elfogadja randit és úúúúú és csók és … majd kevesebbet találkoztok, pedig Te többet szeretnél majd elhagy és zokogsz, és tudod hogy Ő volt az és nincs más az egész Galaxisban aki tudná Őt helyettesíteni.

Ismerős az érzés? Akkor barátom nem az igazit találtad meg, hanem egy csapdát, amibe szépen beleléptél! Mert valójában mit néztél? Néztél egy arcot? És mi volt az arc mögött? Azt nem figyelted, mert gyönyörű volt a mosolya és ahogy mondta és… És vajon mit gondolt, amikor azt mondta? Vajon mi volt a szándéka azzal, hogy azt mondta? Vajon mondta-e ezt másnak előtte és mi lett az eredménye?

Hát igen, amikor látsz egy szépséget, nagyon nem mérlegelsz, nem figyeled meg a személy statisztikáját, hogy hány férfit hagyott el, miért hagyta el őket, melyik volt a leghosszabb kapcsolata, és mit követett el pl. eme kapcsolata ellen. Általában kiderül, hogy megcsalta, korábban már párhuzamba indította el az új kapcsolatát – esetleg most a Tiédet - és figyelte, hogy melyik marad fenn.

Nagyon érdekes ez a szemléletmód, amikor úgy döntesz, hogy kell egy másik pasi/csaj és azért még nézed, hogy visszahódít-e a régi. Nem igazán működik. Amiatt nem, mert abban a pillanatban, hogy megcsalod őt, egy „hályog” kerül a szemedre. Nem találtam most jobb szót, de valahogy ezen keresztül szemléled a férjed/barátod/feleséged/barátnőd arcát, jellemét. És vajon milyennek fogod látni? Picit csúnyábbnak, úgy megnyúlik az arca, ráncai lesznek, meg olyan idegesítő lesz a jelleme és ekkor nincs mit tenni, át kell váltani az újra.

Szóval van egy tökéletes párod, boldogok vagytok, meg jól kijöttök egymással, meghallgatjátok egymást, meg … És aztán az egyik nap a munkahelyedre egy új munkaerőt vesznek fel aki egy vörös bombázó és abban a pillanatban amikor rád mosolyog a tökéletes párodnak lőttek, csapdába kerültél. És mindössze ezzel már csapdában vagy? Úgy tudod ellenőrizni, hogy figyeled, hogy mennyire érdekel, amikor bejön adsz-e neki több figyelmet, vagy csak mintha a takarítőnő jött volna be. Vagy meglátod az utcán, vagy köszön, megbizsereg-e a tüdőd? J

És vajon van-e olyan szép nő aki nem csapda? Hát igen, nagyon ritka de már megtalálható bizonyos helyeken. Évekkel ezelőtt volt egy csajszi akin úgy ahogy kell, fennmaradt a figyelmem, és akkor volt barátja, irigyeltem is keményen, hogy hogyan lehet ilyen nőt birtokolni ennyi ideig, olyan furcsa volt, hogy már régóta jártak, és én tudtam, hogy az ilyen „fajták” azok rövidtávosok.

Ne érts félre, nem a nővel van gondom, hanem a szép nővel, aki tudja, hogy szép és mutatja is, hogy szép és nem annak mutatja akinek kellene. És ez sajna nem csak nekem gond, hanem még pár fickónak úgy 10-ből 8-nak! J

És ugye, mint tudod ennek a csapdának a segítségével értékesítenek rengeteg dolgot. Mert egyszerűen a figyelmedet ejti csapdába. És ott van egy formás fenék és megnézed, miközben elolvasod, hogy hamburger. Szóval eléggé veszélyes környezetben vagyunk. Nem beszélve a pornóról, ami ugye amikor már annyi szép nőt láttál és egy sem lehetett a Tiéd, akkor valahogy mégis hogyan lehetne, és elkezded nézni és az aztán barátom, mégduplábban vagy inkább mégötvenszeresen csapdába ejt. Duncan Shelley is ír erről az Elme Gyilkosai III.részében – mi hajtja ugye ezt a témát...

Na most ezzel a csajszival valahogy megbarátkoztam és beavatott lettem pár dolgába és láttam ahogy férfiszívek törnek össze körülötte, és én nem éreztem késztetést, hogy én is hasonlóképpen járjak ezért csak haverkodtunk. És mivel többször találkoztunk és neki sem volt barátja épp és nekem sem volt barátnőm épp, ezért javasoltam neki, hogy járjunk. És megkérdezte, hogy mi az ami tetszik benne és elmondtam a testének bizonyos részeit. És kérdezte, hogy más? És mondtam, hogy más nincs. És mondta, hogy ez kevés. Mondtam, hogy rendben, és megmaradt a cimbizés. És ez a csajszi tényleg olyan volt, hogy ránéztél és uuuuuuu, szóval megvolt szépen a nagy csapdálya. Valami miatt – mint dörzsölt csapdakerülő J - nem léptem bele, de megfigyeltem, ahogy többen beleléptek és nem látták, hogy miben állnak, és csak panaszkodtak rá, meg kritizálták...

Szóval itt van az első eszköz. Ha ilyet látsz, egyszerűen figyeld meg, hogy ezt látod és ne menj tovább. Dumálj vele, de csak mint cimbi és szándékosan kerüld a párkapcsolatnak még a gondolatát is vele. Ha nincs párod, ha van párod akkor meg azért nem! J És mikor lehet szép nőm? Vagy, ha szép nő vagyok mitévő legyek? Kérdezhetnéd, és a válaszom az, hogy pontosan akkor, mint amikor ez a csajszi akiről az előbb beszéltem eljutott. AUDITOR lett barátom és nyoma sincs annak a „szépségnek”, szóval ez a nőből jön kifelé valami plusz áramlás, vagy vákuum, mintha igényelné, hogy hódoljanak neki. Nos ez a nő, egyszerűen egyszerű lett és mint egy normális emberrel tudsz vele beszélni és nem kell a figyelmedet a beszélgetési idő alatt a mellén tartani! J 

Szóval SZÉP NŐK váljatok Auditorrá!   J J J

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyantalaldmegazigazit.blog.hu/api/trackback/id/tr863435280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Verde Lunaria 2011.12.04. 13:16:41

És persze a nő a hibás, ha a pasi nem hall a látványtól... :S

És mi van akkor, ha a nőt ejti rabul egy igéző tekint, egy csábító mosoly? Ő mit tegyen?

MrZed 2011.12.04. 20:26:52

Ez egy kissé elnyomó általánosítás a szép nőkkel szemben. A cikk szerzője szerintem haragszik a szép nőkre és önbizalmi problémái vannak, de azzal mindenképp van baja hogy nem tud megtartani egy szép nőt. A rusnya nők is hűtlenek, meg lehet nézni a válási statisztikákat. Inkább szenvedek egy széppel, mint egy csúnyával, aki nem is tetszik. Jelen pillanatban nekem olyan barátnőm van aki nem tetszik, és állandóan az jár az eszembe, hogy minek vagyok vele. Úgyhogy ez a helyzet sem jobb. A testet és a lelket egyaránt kell nézni, abból még kisülhet valami.

Steven Szilárd 2011.12.04. 21:31:39

@MrZed: Nem irigylem a barátnődet. :)

Steven Szilárd 2011.12.04. 21:38:09

@Verde Lunaria: A főkérdés mindig az, hogy mi hajtja! A kérdésedre a válasz pedig benne van a blogban: "Dumálj vele, de csak mint cimbi és szándékosan kerüld a párkapcsolatnak még a gondolatát is vele."

Pyjcb82 (törölt) 2011.12.05. 00:08:51

Értem azt, amit írsz. De ha csapda nélkül tudod megközelíteni a nőt, az igazit, akkor elfog jönni majd az az érzés valamikor, mint amit az ember egy olyan nő iránt érez, amelyik rögtön csapdába ejti?

Szóval az írásod kérdéseket vet fel bennem. Vagy ez volt a célod az írással? Én válaszokat is szeretnék.

Az a helyzet, hogy most úgy érzem, vagy azt gondolom, hogy ha egy nő már az elején nem ejt csapdába, akkor annál nem fog eljönni olyan szintű érzés, mint annál, aki igen.

Én olyan nőt szeretnék, aki az első pillanatban csapdába ejt, és később bebizonyosodik, hogy valóban minden szempontból ő az igazi. Ez lehet csak álom. De lehet, hogy posztulátum.

Lali

Pyjcb82 (törölt) 2011.12.05. 00:13:59

Posztulátum: okoskodás alapjaként igaznak kimondott vagy feltételezett dolog.

Posztulál: 1. (létezőnek) kinyílvánít, megteremt
2. igaznak, valóságosnak vagy szükségesnek feltételezett, különösen okfejtés alapjaként

Pyjcb82 (törölt) 2011.12.05. 00:15:14

Kiigazítok:

2. igaznak, valóságosnak vagy szükségesnek feltételez, különösen okfejtés alapjaként

Steven Szilárd 2011.12.05. 00:51:41

Ham@Pyjcb82: Hamis érzések Lali! Az a szép ebben a csapdában, hogy olyan érzésed van, hogy az kell neked. És hajlandó vagy akár az egész életedet odaadni. Amer első halálát olvasd el, az telibe sztori erre.

Blue Butterfly 2011.12.05. 12:14:53

Szerintem sok igazság van abban, amit írsz.
Mindkét fél számára csapda ez a helyzet, és én a magam részéről nem szeretek "az imádott nő" lenni. Valójában roppantul terhes egy szerep.
Szerintem ez olyan, mintha valakit "piedesztálra emelnének", mintha valamiféle bálványimádat tárgyává tennék, ahonnan könnyen és gyorsan lehet a porba hullani. Többnyire a bálványokat végül megtagadják. Tapasztalatom szerint. Aztán kapom a hibalistát, na meg persze az elmaradt hála listát, hogy nem adtam cserét az imádatért. Persze árjegyzéket sem kaptam, hogy mennyi imádatért, mennyi hála-csere jár, hogy az emelvényen maradhassak, mint valami szent, akinek keményen meg kell dolgoznia azért, hogy az is maradhasson, mert, hát, hol marad a jogos csere?
Szerintem jobb, ha emberi vagyok, akinek vannak jó és nem annyira jó tulajdonságai, és talán több a jó, mint a nem, és ezzel, és emiatt, emberien szerethető, vagy nem?!
Én egyetértek az írással. Inkább ismerjenek meg és szeressenek meg, vagy ne szeressenek, mint vegyenek körül rózsaszínű köddel, és egekbe magasztaló imádattal, hogy utána pont olyan gyorsan veszítsem el a szerelemnek hitt illúziót, mint ahogy az jött.
Szerintem nem nőgyűlöletből született az írás. Igenis érdemes végig gondolni, akár nő valaki, akár férfi.
Azt tudom mondani, személyes tapasztalatból, hogy az efféle csapdákért nagy árat fizet az ember, és fizetik mindketten legyenek akár nőből, vagy férfiból...

Sunny 2011.12.11. 22:30:44

Bár én sejtem, mit akar ezzel Szikla mondani, mégis kellemetlen általánosításnak érzem ezt a szép nős dolgot.
Nyilván vannak olyan szép nők, akiknek az a hülye játszmájuk, hogy minél több pasit csavarjanak az ujjuk köré, és ha auditorrá válnak, akkor az nyilván egy sokkal magasabb rendű játszma, másféle hatás az Univerzumban, ami nyilván kiüti az előző hülye játszmájukat.

Ehhez nem kell feltétlenül pont auditornak lenni szerintem (bár az nagyon jó dolog), csak egyszerűen értelmes, magasabb számú dinamikát támogató játszmát játszani.

Mégis kissé bánt ez a dolog. Akkor most, ha nem érzem magam csúnyának és némelyeket párszor azon kapok, hogy a mellemet bámulják, akkor már igaz lenne rám a fenti elrémisztés? Lehet ennek köze ahhoz, hogy nincs 2d-m? Kíváncsian várom a nézőpontodat!

Szikla Szilárd 2011.12.11. 23:22:35

@Sunny: Hát igen, ha kissé bánt valami, akkor valamit eltalált az írás. Az auditor jobban érti az életet, mint a nem auditor. Nem kell feltétlen auditálással foglalkoznod, de a képzés az fontos, az adja meg a több tudást. Az alapokat mindenképp csináld meg, könyv és előadást és ezzel kapcsolatos adatról a PDC-ben majd olvashatsz!

Sunny 2011.12.12. 07:13:02

Hát köszi a tippet.
Csinálom az Alapokat, úgyhogy akkor jó úton vagyok :)

bIasius 2012.02.07. 11:37:21

Hát igen. Én úgy keveredtem ki egy ilyenből, hogy megkerestem azt a pillanatot, amikor először döntöttem úgy, hogy hatást akarok kapni attól a csajszitól.
Ez volt az a pont, ahol eldöntöttem, hogy ő az ok, én meg a hatás. :)
Amikor ezt megtaláltam, minden megváltozott. :)

Melegen ajánlom a "Faktorok és a Beingness Reneszánsza" c. előadást azoknak akik beleestek egy ilyen csapdába.

bIasius 2012.02.07. 12:06:16

@Sunny: Az esztétika...
Ajaj. Azonnal beindul a csodálat:)
A csodálat nagy kincs. A csodálat az univerzális oldószer! :)
És aki kapja szeret benne fürdeni.
Itt kezdődik a csapda mindkét fél számára.
A kérdés itt az, hogy a csodálat egy oda-vissza áramlás lesz-é a két terminál között, vagy csak egyirányú.
Ha nincs meg a kétirányú áramlás, akkor gáz lesz. De ezért nem szabad a szépséget okolni. Mivel csodálatot csak a szépek tudnak lecsapolni, egyfajta azonosító logikával mondhatnánk azt is, hogy a szépek életenergia-vámpírok :)

De nem a szépséggel van a baj, hanem azzal, ahogyan némelyek a szépségükért kapott csodálaton keresztül (ami egy kommvonal) kezdik el rángatni a mit sem sejtő áldozatot.
És ezt teljesen tudatosan teszik. Pontosan tudják, hogy mit csinálnak.

Csak ezekkel a szépekkel van baj.

Sunny 2012.02.07. 15:44:59

@blasius:
Kedves Blasius, köszi, hogy ezt leírtad. Némileg release-elődtem tőle. Már csak azért is, mert rádöbbentem, hogy én magam is egy ilyen csapdában voltam néhány hónapig. Ezt bizony nem csak nők használhatják helytelenül, de egy "dögös pasi" is vissza tud vele élni, amint azt megtapasztaltam :) Nekem az etikázás segített kiszabadulni ebből a helyzetből, de jó, hogy ezt most egy kicsit más nézőpontból, a csodálat szempontjából is meg tudtam nézni :)

Köszi a tippet a Faktorok-ról, meg fogom hallgatni!

Minden jót!
ARC Detti
süti beállítások módosítása